A trs s a meggyes sti is finom, de gy egytt............
Meggyes-trs szelet
hozzvalk:
Tszthoz:
6 tojs
6 ek porcukor
1 dl olaj
6 ek liszt
1 cs stpor
1 cs vanlis cukor
Tltelkhez:
50 dkg tr
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 cs vanlis cukor
1 veg magozott meggybeftt
2 cs vanlis puding
elkszts:
A tojsok srgjt kikeverjk a porcukorral s az olajjal. A liszthez hozzadjuk a stport, a vanlis cukrot, s ezt sszekeverjk a tojsos masszval csommentesre, majd a felvert tojsfehrjt beleforgatjuk vatosan, hogy ne trjk ssze nagyon.
Stpaprral blelt tepsibe ntjk, s elmelegtett stben tprbig stjk. Hagyjuk kihlni.
A margarint kikeverjk a porcukorral, vanlis cukorral, s hozzadjuk a trt. Ezt rhalmozzuk a kihlt tszta tetejre.A lecsepegtetett meggyel megszrjuk. A meggylevet 7 dl mennyisgre kiptoljuk vzzel. A pudingport elkeverjk 3 ek kristly cukorral s 2 dl meggylvel,a tbbit feltesszk melegedni.Ha forr, belentjk a pudingporos levet s srre fzzk. Langyosra htjk s a meggyre kenjk.
Minl tbb a meggyl, annl pirosabb a teteje.
Tepsibe ntm a tsztt

Tsztra kenem a turot

A turora teszem a megyet

Ksz a stemny

tlalva

|