A túrós és a meggyes süti is finom, de így együtt............
Meggyes-túrós szelet
hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
6 ek porcukor
1 dl olaj
6 ek liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
Töltelékhez:
50 dkg túró
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 üveg magozott meggybefőtt
2 cs vaníliás puding
elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és az olajjal. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, és ezt összekeverjük a tojásos masszával csomómentesre, majd a felvert tojásfehérjét beleforgatjuk óvatosan, hogy ne törjük össze nagyon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A margarint kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a túrót. Ezt ráhalmozzuk a kihűlt tészta tetejére.A lecsepegtetett meggyel megszórjuk. A meggylevet 7 dl mennyiségre kipótoljuk vízzel. A pudingport elkeverjük 3 ek kristály cukorral és 2 dl meggylével,a többit feltesszük melegedni.Ha forró, beleöntjük a pudingporos levet és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük és a meggyre kenjük.
Minél több a meggylé, annál pirosabb a teteje.
Tepsibe öntöm a tésztát
Tésztára kenem a turot
A turora teszem a megyet
Kész a sütemény
tálalva
|