Macskaszem
Hozzvalk :
a tszthoz
50 dkg finomliszt (+ amennyit gyrskor flvesz )
8 tojs srgja
25 dkg margarin
1 zacsk szritott leszt
1 dl tej
8 ek kristlycukor
pici s
a tltelkhez
kimagozott meggy, zesitve ( cukor, fahj )
zsemlemorzsa
50 dkg darlt di
30 dkg porcukor
8 tojsfehrje
stskor a tszta mekenshez mg egy tojssrgja
Elkszts :
a tszta :
Az lesztt langyos tejben kevs cukorral flfuttatjuk. A hozzvalkat sszegyrjuk (a margarin szobahmrsklet legyen) s 3 cipra osztjuk . Pihentets nlkl tglalapp nyjtjuk ket . 30 cm szlesre ,hossza pedig a tepsi hossza legyen.
a tltelk :
A tojsfehrjt kemny habb verjk ,belekeverjk a porcukrot s a darlt dit .
A lapok kt szlt megszrjuk vkonyan zsemlemorzsval , majd kirakjuk meggyel. A tszta belseje fel feltekerjk mindkt szlt gy ,hogy kzepe resen maradjon . Stpaprral blelt tepsibe fektetjk a hrom rudat. A rudak kz stpaprt tehetnk hogy ne ragadjanak ssze. Kzepbe tesszk a ditltelket . A meggyes rsz tszts tetejt megkenjk tojssrgval.
Ha kislt vkony szeletekre vgjuk.
sts :
45 pec, elmelegtett stben ( 160-180 fokon vagy 3. fokozaton )
a meggyet a tszta kt szlre halmozzuk:
a kt szlrl feltekerjk

megtltjk dival s megkenjk tojssrgval a kt szlt
sts utn megvrjuk hogy kihljn

s szeleteljk

|