Mozarrellás szűzérmék
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
15 friss bazsalikom levél
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mozzarrela sajt
2 nagyobb paradicsom
1 dl olivaolaj
só,bors
Elkészités:
A combot vágjuk fel szeletekre, kissé veregessü ki őket. Forró olajon süssük meg mindkét oldalát. Tegyük őket sütőpapirral kibélelt sütőbe, sózzuk borsozzuk. A tetejére egy-egy szelet paradicsomot fektessünk és fedjük be sajttal . Tegyük a tepsit sütőbe és olvasszuk rá a sajtot . Közben turmixoljuk ösze a bazsalikom leveleket a fokhagymával az olivaolajjal és kevés sóval. Forrón tálaljuk és a tetejére tegyünk a pestoból.
Ha olcsóbban akarunk kijönni, akkor a mozarella helyett trappistát, az olivaolaj helyett sima olajat használhatunk.
|