FRANKFURTI LEVES
Frjem egyik kedvence. J srn szereti, ahogy mondja "meglljon benne a kanl".
Termszetesen mindenki annyi kposztval s kolbsszal csinlja ahogy tetszik.
kt liter csontlevest fznk, s leszrjk
1 dkg s
5 dkg zsr
3 dkg liszt
60 dkg kelkposzta
kshegynyi kmny
1,5 dl tejfl
1 fej vrshagyma
2 cikk fokhagyma
1 kshegynyi bors
1/2 kk majoranna
1 ek finomra vgott zldpetrezselyem
Szemlyenknt 2,5 dkg Debreceni kolbsz, vagy fl pr virsli.
Feltesszk a csontlevest. Egy lbasba 2 dgk zsrt olvasztunk, beletesszk a finomra vgott hagymt s vegesre pirtjuk. A kelkposztt megtisztitjuk, megmossuk s levelre szedjk. A levelek kzeprl a vastag feret levgjuk. sszegngyljk s vkony metltre vgjuk. A zsrban megprolt hagymra tesszk, hozzadjuk az ttrt fokhagymt, szitlt majorannt s a kmnymagot. 1-2 merkanl forr csontlevest ntnk r s lefedve mrskelt tznl proljuk.Ha mr majdnem puhra proldott, rntjk a csontlevest, felforraljuk, s rzsaszn petrezselymes rntssal berntjuk. Ezalatt a kolbszt vagy virslit megmossuk, a brt lehzzuk s karikkra vgjuk. A levesbe tesszk s pr percig sszefzzk. Lehzzuk a tzrl s ekkor adjuk hozz az ttrt borsot. Tejfllel tlajuk.
a kposztt megproljuk

virslivel gazdagtjuk

tlalva

|