Egyszer, finom leves
Gombaleves
HOZZVALK:
20 dkg gomba
1 szl srgarpa,
1 szl zldsg,
2 evkanl olaj,
1 kis fakanl liszt,
1 kvskanl pirospaprika,
1-2 ppos evkanl rizs,
s izls szerint.
ELKSZTS:
Vesznk 20 dkg gombt, megtiszttjuk, megmossuk s felszeleteljk. Apr kockra vgunk 1 szl megtiszttott srgarpt s zldsget. Az egszet 2 evkanl olajban kevs vzzel megdnszteljk, megszrjuk 1 kis fakanl liszttel, s egy kvskanl pirospaprikval.
Felengedjk hideg vizzel. Tesznk bele 1-2 hsleveskockt, valamint 1 ppozott evkanl rizst. Puhra fzzk, s melegen tlaljuk tejfllel.
rntm a gombt a megprolt hagymra

felntm vzzel

tnyrba szedem s tejfllel tlalom

|