Egyszerű, finom leves
Gombaleves
HOZZÁVALÓK:
20 dkg gomba
1 szál sárgarépa,
1 szál zöldség,
2 evőkanál olaj,
1 kis fakanál liszt,
1 kévéskanál pirospaprika,
1-2 púpos evőkanál rizs,
só izlés szerint.
ELKÉSZÍTÉS:
Veszünk 20 dkg gombát, megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. Apró kockára vágunk 1 szál megtisztított sárgarépát és zöldséget. Az egészet 2 evőkanál olajban kevés vízzel megdínszteljük, megszórjuk 1 kis fakanál liszttel, és egy kávéskanál pirospaprikával.
Felengedjük hideg vizzel. Teszünk bele 1-2 húsleveskockát, valamint 1 púpozott evőkanál rizst. Puhára főzzük, és melegen tálaljuk tejföllel.
ráöntöm a gombát a megpárolt hagymára
felöntöm vízzel
tányérba szedem és tejföllel tálalom
|