Rakott krumpli
Hozzvalk:
1.5 kg burgonya
6 db tojs
1 szl lecskolbsz (fstlt kolbsszal finomabb)
1 fej vrshagyma vagy pr szl metlhagyma
2 nagy doboz tejfl
1 dl tej
s
Elkszts:
A krumplit hjba megfzzk,a tojsokat kemnyre fzzk, a kolbszt felkarikzzuk.
Egy tepsit vagy tzll tlat kivajazunk. Lerakjuk a krumplit, megszzuk, beboritjuk kolbsszal. Tetejre rrakjuk a felszeletelt tojst. Egy pohr tejflt sszekevernk a tejjel s lentjk vele. (ezt azrt szoktam gy csinlni hogy egy kicsit "szaftosabb" legyen).Megszrjuk snidlinggel (vagy felkarikzott vrshagymt tesznk r). Az egszet bebortjuk krumplival, szzuk s a tetejt megkenjk egy pohr tejfllel.Stbe tesszk s fl ra alat ssze stjk.
Esetleg sts eltt sajttal bebortva is nagyon finom.
lerakjuk a krumplit

rrakjuk a kolbszt

utnna rrakjuk a tojst

lelocsoljuk a tejes tejfllel

megszrjuk snidlinggel

a vgn rhelyezzk a maradk krumplit

megkenjk tejfllel

sts utn

tlaljuk

|