Rakott krumpli
Hozzvalk:
1.5 kg burgonya
6 db tojs
1 szl lecskolbsz (fstlt kolbsszal finomabb)
1 fej vrshagyma vagy pr szl metlhagyma
2 nagy doboz tejfl
1 dl tej
s
Elkszts:
A krumplit hjba megfzzk,a tojsokat kemnyre fzzk, a kolbszt felkarikzzuk.
Egy tepsit vagy tzll tlat kivajazunk. Lerakjuk a krumplit, megszzuk, beboritjuk kolbsszal. Tetejre rrakjuk a felszeletelt tojst. Egy pohr tejflt sszekevernk a tejjel s lentjk vele. (ezt azrt szoktam gy csinlni hogy egy kicsit "szaftosabb" legyen).Megszrjuk snidlinggel (vagy felkarikzott vrshagymt tesznk r). Az egszet bebortjuk krumplival, szzuk s a tetejt megkenjk egy pohr tejfllel.Stbe tesszk s fl ra alat ssze stjk.
Esetleg sts eltt sajttal bebortva is nagyon finom.
lerakjuk a krumplit
![](http://kep.ivpicture.hu/293612.jpg)
rrakjuk a kolbszt
![](http://kep.ivpicture.hu/293618.jpg)
utnna rrakjuk a tojst
![](http://kep.ivpicture.hu/293623.jpg)
lelocsoljuk a tejes tejfllel
![](http://kep.ivpicture.hu/293625.jpg)
megszrjuk snidlinggel
![](http://kep.ivpicture.hu/293629.jpg)
a vgn rhelyezzk a maradk krumplit
![](http://kep.ivpicture.hu/293632.jpg)
megkenjk tejfllel
![](http://kep.ivpicture.hu/293633.jpg)
sts utn
![](http://kep.ivpicture.hu/293636.jpg)
tlaljuk
![](http://kep.ivpicture.hu/293637.jpg)
|