Farsangi fánk
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
5 tojás sárgája,
1 cs. száritott élesztő,
1 dl tej az élesztőhöz + annyi langyos tej , hogy lágy tésztát kapjunk,
1 kanál citromlé,
pici cukor,
5 dkg olvasztott vaj,
kb. fél liter olaj a kisütéshez.
Elkészités:
1 dl langyos tejben, pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és beleütünk öt tojás sárgáját. Belerakjuk az olvasztott vajat és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt . Összekeverjük és közben annyi langyos tejet adagolunk hozzá, hogy lágy, jól gyúrható tésztát kapjunk . Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva meleg helyen kb. másfél óráig kelesztjük . Ha duplájára kelt, kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk . Az olajat felforrósítjuk , a tésztakorongokat körben kihuzigáljuk, hogy a közepe egészen elvékonyodjon. Az egyik felét fedő alatt a másikat anélkül pirosra sütjük. (Vigyázat ! Nagyon gyorsan sül) Szalvétára szedjük, porcukorral és gyümölcslekvárral kínáljuk.
felfuttatjuk az élesztőt
lisztbe beleütjük a tojássárgákat
a hozzávalókat összekavarjuk
kelesszük
ha megkelt....
..kb.2 cm vastagra nyújtjuk
korongokat vágunk ki belőle
sütés után tálaljuk
és örülünk mert nagyon fincsi
|
Szia!!!Tuti jó ez a recept a képen láthatóan.!!Én is megcsinálom!!!Puszi nektek!!!