Farsangi fnk
Hozzvalk:
50 dkg liszt,
5 tojs srgja,
1 cs. szritott leszt,
1 dl tej az leszthz + annyi langyos tej , hogy lgy tsztt kapjunk,
1 kanl citroml,
pici cukor,
5 dkg olvasztott vaj,
kb. fl liter olaj a kistshez.
Elkszits:
1 dl langyos tejben, pici cukorral az lesztt felfuttatjuk. Egy tlba beleszitljuk a lisztet s beletnk t tojs srgjt. Belerakjuk az olvasztott vajat s hozzntjk a felfuttatott lesztt . sszekeverjk s kzben annyi langyos tejet adagolunk hozz, hogy lgy, jl gyrhat tsztt kapjunk . Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva meleg helyen kb. msfl rig kelesztjk . Ha dupljra kelt, kb. 2 cm vastagra nyjtjuk, pohrral vagy pogcsaszaggatval kiszaggatjuk . Az olajat felforrstjuk , a tsztakorongokat krben kihuzigljuk, hogy a kzepe egszen elvkonyodjon. Az egyik felt fed alatt a msikat anlkl pirosra stjk. (Vigyzat ! Nagyon gyorsan sl) Szalvtra szedjk, porcukorral s gymlcslekvrral knljuk.
felfuttatjuk az lesztt

lisztbe beletjk a tojssrgkat

a hozzvalkat sszekavarjuk

kelesszk

ha megkelt....

..kb.2 cm vastagra nyjtjuk

korongokat vgunk ki belle

sts utn tlaljuk

s rlnk mert nagyon fincsi

|
Szia!!!Tuti j ez a recept a kpen lthatan.!!n is megcsinlom!!!Puszi nektek!!!