Hugom szokta csinálni ezt a fincsi sütit, gondoltam kipróbálom. Jól sikerült, tényleg finom lett.
Mágnás diós
33x41 tepsihez
A TÉSZTA HOZZÁVALÓI
60 dkg liszt
24 dkg zsir
16 dkg kristálycukor
2 csomag sütőpor
4 tojássárgája
annyi tejföl hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
TÖLTELÉK
4 tojásfehérje
2 cs vaniliás cukor
28 dkg cukor
40 dkg darált dió
+
lekvár a kenéshez , 1 tojás a rácsok megkenéséhez
ELKÉSZITÉS
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kétharmad rászét sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtsuk és megkenjük lekvárral. A tojásfehérjéket habbá verjük,közben adagoljuk hozzá adjuk a cukrot és a vaniliáscukrot, majd beleforgatjuk a darált dióba és a lekváros tésztalapra kenjük. A félretett tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval kb.1,5cm széles csikokat vágunk és ferdén berácsozzuk vele a diós habot. A rácsot megkenjük felvert tojással. 180 fokra elömelegitett sütöbe 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e. Szeleteljük, kevés porcukorral megszórva kínáljuk.
a tojás fehérjéket habbá verjük
beleforgatjuk a darált dióba
a tepsibe nyújtott tésztát megkenjük lekvárral
a diókrémet a lekváros tésztalapra kenjük
a félretet tésztával berácsozzuk a tetejét
sütés után
|