6 tojás
6 ek porcukor
2 ek kakaó
2 ek liszt
fél cs.sütőpor
Töltelék:
3 dl tej
4 ek liszt
20 dkg margarin
5 ek porcukor
2 csomag vaniliás cukor
2 db banán
1 tábla tortabevonó
Bevonó:
2 tábla tortabevonó
1 dl olaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, kakaóport, a sütöport és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kikent, lisztezett tepsibe teszem. Forró sütőbe 20-25 percig sütöm. Mikor megsült, enyhén nedves konyharuhára borítom, feltekerem és hagyom kihülni. Közben elkészítem a krémet. A tejet és a lisztet sűrűre főzöm, kihűtöm. Közben a margarint, a porcukorot és a vaniliás cukrot habosra keverem, majd a kihült krémhez adom. Az így kapott vajas krémet a kihült tésztára kenem. Banánt rakok a tészta szélére és ezzel együtt feltekerem. Végül olvasztott csokival vonom be a tetejét. Hűtöbe 2-3 órán át pihentetem.
hozzávalók a tésztáhoza tojásokat a cukorral kikeverem