6 tojs
6 ek porcukor
2 ek kaka
2 ek liszt
fl cs.stpor
Tltelk:
3 dl tej
4 ek liszt
20 dkg margarin
5 ek porcukor
2 csomag vanilis cukor
2 db bann
1 tbla tortabevon
Bevon:
2 tbla tortabevon
1 dl olaj
Elkszts:
A tojsok srgjt a cukorral habosra keverem. Hozzadom a lisztet, kakaport, a stport s a kemny habb vert tojsfehrjket. Kikent, lisztezett tepsibe teszem. Forr stbe 20-25 percig stm. Mikor megslt, enyhn nedves konyharuhra bortom, feltekerem s hagyom kihlni. Kzben elksztem a krmet. A tejet s a lisztet srre fzm, kihtm. Kzben a margarint, a porcukorot s a vanilis cukrot habosra keverem, majd a kihlt krmhez adom. Az gy kapott vajas krmet a kihlt tsztra kenem. Bannt rakok a tszta szlre s ezzel egytt feltekerem. Vgl olvasztott csokival vonom be a tetejt. Htbe 2-3 rn t pihentetem.