Fekete rzsa
Hozzvalk:
tszta:
70 dkg liszt
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojs
1 stpor
pici szdabikarbna
tltelk:
25 dkg darlt mk
porcukor zls szerint
tej
mz
krm:
3 cs. vanilia puding (fzs)
1 liter tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Kevs tejjel nyjthat tsztt ksztnk. ( a tszta ragads, srn kell a deszkt lisztezni) 6 rszre osztjuk. 2 nagyobb legyen amit a tepsi htuljn stnk meg ( n 30x40-es tepsit hasznltam). A 4 kisebbet kinyjtjuk s az albbi tltelkkel kenjk meg.
A darlt mkot sszekeverjk a porcukorral s leforrzzuk tejjel. A tej mennyisgt gy kell megvlasztani hogy kicsit hgabb legyen a mk, mert knnyebb lesz elkenni a vkony tsztn. Keverhetnk mg a vgn bele kis mzet is.
A ngy kinyjtott lapot ezzel a tltelkkel megkenjk majd feltekerjk mint a bejglit. A tetejt nem kell megkenni semmivel. Egyms mell fektetjk abban a tepsiben ahol elzleg a lapok sltek s megstjk. Ha sszeslnnek a szlknl fogva nem muszj sztszedni.
Az egyik lapot megkenjk a krm 1/3 -val amit gy ksztnk hogy a hrom pudingot elksztjk 1 liter tejjel, (n tettem bele plusz egy kanl lisztet is s egy csomag zselatint hogy biztosan sszelljon) s ha langyosra hlt beleforgatjuk a margarint.( n itt a margarinba kis porcukrot tettem mert nem volt elg des a puding, de ez is zls - s zlels - dolga).
A krmes lapra rfektetjk a bejgliket s megkenjk a krm maradk 2/3 -val. Befedjk a msik lappal s olvasztott csokit tesznk r.
.....kt lapot stnk...

....egyms mell fektetjk s megstjk.....

....az als lapot megkenjk....

.....a fels lapot rhelyezzk.....

.....csokival bevonjuk....

.....ilyen lett

|