Fekete rózsa
Hozzávalók:
tészta:
70 dkg liszt
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás
1 sütőpor
pici szódabikarbóna
töltelék:
25 dkg darált mák
porcukor ízlés szerint
tej
méz
krém:
3 cs. vanilia puding (főzős)
1 liter tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Kevés tejjel nyújtható tésztát készítünk. ( a tészta ragadós, sűrűn kell a deszkát lisztezni) 6 részre osztjuk. 2 nagyobb legyen amit a tepsi hátulján sütünk meg ( én 30x40-es tepsit használtam). A 4 kisebbet kinyújtjuk és az alábbi töltelékkel kenjük meg.
A darált mákot összekeverjük a porcukorral és leforrázzuk tejjel. A tej mennyiségét úgy kell megválasztani hogy kicsit hígabb legyen a mák, mert könnyebb lesz elkenni a vékony tésztán. Keverhetünk még a végén bele kis mézet is.
A négy kinyújtott lapot ezzel a töltelékkel megkenjük majd feltekerjük mint a bejglit. A tetejét nem kell megkenni semmivel. Egymás mellé fektetjük abban a tepsiben ahol előzőleg a lapok sültek és megsütjük. Ha összesülnének a szélüknél fogva nem muszáj szétszedni.
Az egyik lapot megkenjük a krém 1/3 -val amit úgy készítünk hogy a három pudingot elkészítjük 1 liter tejjel, (én tettem bele plusz egy kanál lisztet is és egy csomag zselatint hogy biztosan összeálljon) és ha langyosra hült beleforgatjuk a margarint.( én itt a margarinba kis porcukrot tettem mert nem volt elég édes a puding, de ez is ízlés - és ízlelés - dolga).
A krémes lapra ráfektetjük a bejgliket és megkenjük a krém maradék 2/3 -val. Befedjük a másik lappal és olvasztott csokit teszünk rá.
.....két lapot sütünk...
....egymás mellé fektetjük és megsütjük.....
....az alsó lapot megkenjük....
.....a felső lapot ráhelyezzük.....
.....csokival bevonjuk....
.....ilyen lett
|