Sajtleves
Nagyon finom leves. Htrnya hogy a sajt lelepszik az aljra s merskor fl kell kicsit kavarni.
Hozzvalk:
20 dkg trapissta sajt
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 l hsleves
1 tojssrgja
1 pohr tejfl
5-6 szl snidling
s, bors
Elkszts:
A hsleveskockbl levest fznk.
A sajtot lereszeljk.
A tojssrgt elkeverjk egy pohr tejfllel.
A fzednyben vajat olvasztunk, meghintjk liszttel. Habzsig hevtjk folyamatos kevers kzben. A kihlt hslevest kis adagonknt, kevergets kzben a lisztre ntjk. St, borsot tesznk bele. Felforraljuk, beletesszk a lereszelt sajtot s tovbbi 5 percet forraljuk hogy a sajt elolvadjon. Lehzzuk a tzhelyrl, a tejfls tojst beleforgatjuk. A tetejt megszrjuk a snidlinggel.

|