Sajtleves
Nagyon finom leves. Hátránya hogy a sajt leülepszik az aljára és meréskor föl kell kicsit kavarni.
Hozzávalók:
20 dkg trapissta sajt
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 l húsleves
1 tojássárgája
1 pohár tejföl
5-6 szál snidling
só, bors
Elkészítés:
A húsleveskockából levest főzünk.
A sajtot lereszeljük.
A tojássárgát elkeverjük egy pohár tejföllel.
A főzőedényben vajat olvasztunk, meghintjük liszttel. Habzásig hevítjük folyamatos keverés közben. A kihült húslevest kis adagonként, kevergetés közben a lisztre öntjük. Sót, borsot teszünk bele. Felforraljuk, beletesszük a lereszelt sajtot és további 5 percet forraljuk hogy a sajt elolvadjon. Lehúzzuk a tűzhelyről, a tejfölös tojást beleforgatjuk. A tetejét megszórjuk a snidlinggel.
|