DIS-CUKROS LINZERKARIKA
30 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor + 10dkg a tetejre
10 dkg darlt di + 10dkg a tetejre
2 tojssrgja
1 cs vanilis cukor
gymlcslekvr
sszemorzsoljuk a lisztet a darabokra vgott vajjal. Hozzadjuk a cukrot s a vanilis cukrot. A tojssrgkat s a 20 dkg darlt dit. Kzzel sszegyrjuk. Eleinte nem is gondolnnk hogy miknt fog sszellni de ha kell trelemmel viseltetnk irnta, akkor egy kicsit ragads, puha, de gyrhat tsztt kapunk. Utnna htbe tesszk fl rra. Mikor kivettk kb: fl centi,centi vastagra nyjtjuk. FormvaL kiszurjuk egyenl arnyba, egy sima egy lukas. A kiesett tsztt jra sszegyrjuk, nyjtjuk s kiszrjuk, amig el nem fogy. A sima tsztt tepsibe tesszk s megkenjk felvert tojssal, a kiszrt tsztnak pedig egyik oldalt megkenjk tojssal s kristlycukorral elkevet darlt diba forgatjuk, gy helyezzk a tepsibe. Gzst 3 fokozatn kb: 20 - 25 percig stjk.Nem kell hogy megpiruljon az alja mert kemny lesz. Ha kihlt lekvrral szeragasztjuk s tlajuk.
Ez a recept 12 db stemnyhez elg. n mindig dupla adagot csinlok mert pr ra alatt elfogy.
a hozzvalk

vajas liszthez tojst , dit s cukrot adunk

ssze gyrt tszta

nyjtjuk s kiszrjuk

egy sima egy lyukas

a tojsal bekenjk s cukros diba forgatjuk

elkszitve a stshez

tlaljuk

|