Sült kókusztekercs
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg Ráma
8 tojás sárgája
2 dl tej
élesztő
Töltelék:
8 tojás fehérje
40 dkg kristálycukor
20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojás sárgákat és a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt.
Összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
A tésztákat egyesével kinyújtjuk és a tölteléket egyenlő arányban elosztva rájuk kenjük.
A tésztákat lazán feltekerjük mint a bejglit és éles késsel felszeleteljük.Sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk a szeleteket lapjával, így csigákat kapunk.
Ne rakjuk túl közel egymáshoz mert a sütőben kel még. Addig sütjük (gázsütő 2-3fokozatán) míg a teteje pirulni nem kezd.
A tölteléket úgy készítjük hogy keményre verjük a tojásfehérjéket, majd gőz fölött tovább verve hozzáadjuk a kristálycukrot és a kókuszreszeléket.
hozzávalók begyúrva
három részre szedjük gőz fölött felverem a tojás fehérjét
belekeverem a kókuszt rákenem a kókuszos krémet
lazán feltekerem éles késsel felszeleteljük
szeletelés után a tepsibe rakjuk sütés után
készen van
|