Slt kkusztekercs
Hozzvalk
Tszta:
50 dkg liszt
20 dkg Rma
8 tojs srgja
2 dl tej
leszt
Tltelk:
8 tojs fehrje
40 dkg kristlycukor
20 dkg kkuszreszelk
Elkszts:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzadjuk a tojs srgkat s a cukros, langyos tejben felfuttatott lesztt.
sszegyrjuk, majd hrom egyenl rszre osztjuk.
A tsztkat egyesvel kinyjtjuk s a tltelket egyenl arnyban elosztva rjuk kenjk.
A tsztkat lazn feltekerjk mint a bejglit s les kssel felszeleteljk.Stpaprral blelt vagy zsrozott, lisztezett tepsibe rakjuk a szeleteket lapjval, gy csigkat kapunk.
Ne rakjuk tl kzel egymshoz mert a stben kel mg. Addig stjk (gzst 2-3fokozatn) mg a teteje pirulni nem kezd.
A tltelket gy ksztjk hogy kemnyre verjk a tojsfehrjket, majd gz fltt tovbb verve hozzadjuk a kristlycukrot s a kkuszreszelket.
hozzvalk begyrva

hrom rszre szedjk gz fltt felverem a tojs fehrjt

belekeverem a kkuszt rkenem a kkuszos krmet

lazn feltekerem les kssel felszeleteljk

szeletels utn a tepsibe rakjuk sts utn

kszen van

|