Gyros
Hozzvalk:
1 kg sertscomb
2 fej hagyma
2 paprika
1 fej fokhagyma
2 db kgyuborka
kb. fl liter natr joghurt
kb. 7 dl tejfl
1 dl olaj
szinespaprika, s, bors
2 ek liszt a habarshoz
A hst csikokra vgom
A hagymt felkarikzom
A fokhagymt sszezzom
A paprikt felkockzom
A hst a hagymval s a paprikval sszekeverem. A fokhagymt a sznespaprikval, borsal, 1dl olajjal sszekeverem. A fszeres olajat a hsra ntjk s elkeverjk. Lefedjk s 2 ra hosszig a htben pcoljuk.
Amig pcolodik, a maradk fokhagymt ttrm, az uborkt lereszelem vagy turmixba ppesitem. Az uborkt sszekeverem a joghurtal, a tejfllel, a fokhagymval, sval, borssal.
A mrtsbl 2dl-t kimernk, elkeverjk 2 ek liszttel. A maradk mrtst megmelegitjk s behabarjuk.
A hst olaj nlkl pirosra stjk, szzuk, borsozzuk. Mire elfvi a pclevet kb.addigra a hs is megpuhul.
Hasbra vgott sltburgonyval tlajuk. Tetejre mernk a mrtsbl s saltt adunk mell.
hozzvalk a hshoz

 a pclt hozzkeverjk a hshoz

mrts hozzvali

a mrtst behabarjuk

ksz a hs is

tlalva

|