Gyros
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
2 fej hagyma
2 paprika
1 fej fokhagyma
2 db kígyóuborka
kb. fél liter natúr joghurt
kb. 7 dl tejföl
1 dl olaj
szinespaprika, só, bors
2 ek liszt a habaráshoz
A húst csikokra vágom
A hagymát felkarikázom
A fokhagymát összezúzom
A paprikát felkockázom
A húst a hagymával és a paprikával összekeverem. A fokhagymát a színespaprikával, borsal, 1dl olajjal összekeverem. A fűszeres olajat a húsra öntjük és elkeverjük. Lefedjük és 2 óra hosszáig a hűtőben pácoljuk.
Amig pácolodik, a maradék fokhagymát áttöröm, az uborkát lereszelem vagy turmixba pépesitem. Az uborkát összekeverem a joghurtal, a tejföllel, a fokhagymával, sóval, borssal.
A mártásból 2dl-t kimerünk, elkeverjük 2 ek liszttel. A maradék mártást megmelegitjük és behabarjuk.
A húst olaj nélkül pirosra sütjük, sózzuk, borsozzuk. Mire elfővi a páclevet kb.addigra a hús is megpuhul.
Hasábra vágott sültburgonyával tálajuk. Tetejére merünk a mártásból és salátát adunk mellé.
hozzávalók a húshoz
a páclét hozzákeverjük a húshoz
mártás hozzávalói
a mártást behabarjuk
kész a hús is
tálalva
|