Könnyen elkészíthető, fincsi süti
Kétszínű rolád
Hozzávalók:
Tészta:
8 tojás
18 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
1 tasak vaniliás cukor
2 ek kakaópor
csipetnyi só
reszelt citromhéj
Krém:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
25 dkg kakaópor
1 tojás
gyümölcslekvár
1 rumaroma
csokimáz
Elkészítés:
A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a cukrot és a vaniliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, végül a lisztet.
A tészta felét a sütőpapírral bélelt terpsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.
A másik felébe belekavarjuk a kakaóport.
A masszát ráöntjük a fehér tésztára, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A megsült tésztát nedves konyharuhára borítjuk s föltekerjük.
A vajat kikeverjük a tojással és a porcukorral, hozzáadjuk a kakaóport. A lekvárt elvegyítjük a rummal s megkenjük vele a szétterített roládot.A lekvárra a kakaókrémet tesszük. A tésztát újra föltekerjük, a tetejét is megkenjük lekvárral és bevonjuk csokoládémázzal.
a masszát ráöntjük a fehér tésztára
A lekvárra kakaókrémet kenünk
főltekerjük és tálcára tesszük
tányérra rakjuk és tálajuk
|