Kókuszos meggytorta
25 cm átmérőjű és 2.5 l térfogatú sütőformához
Ez egy egyszerűen elkészíthető torta, de nagyon fincsi.
tészta:
10 dkg margarin
13 dkg cukor
csipet só
2 db tojás
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 ek. konyak
a rátéthez:
2 ü. meggybefőtt ( kb.75 dkg)
3 db tojás
10 dkg porcukor
2 tk.fahéj
10 dkg darált dió
3 ek. kókuszreszelék
1.5 dl tejföl
2 ek. zsemlemorzsa
elkészítés:
A margarint felolvasztjuk.A cukrot a sóval és a tojásokkal felhabosítjuk, míg sűrű krémet nem kapunk.Ez után kis adagokban hozzákeverjük az olvasztott margarint.
A lisztet eldolgozzuk a sütőporral, a krémre szórjuk és lazán belekeverjük, végül hozzáadjuk a konyakot.
A sütőformát kikenjük margarinnal a tésztát belesímítjuk majd előmelegített sütőben 175 fokon 45-50 percig sütjük.
A gyümölcsöt leszűrjük, lecsepegtetjük.
A tojásokat szétválasszuk, a tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal alaposan elkeverjük.A diót, a kókuszreszeléket és a tejfölt hozzákeverjük, végül a felvert tojásfehérje habot is hozzáadjuk a kókuszos masszához.
A tortalapot meghintjük zsemlemorzsával, egyenletesen eloszlatjuk rajta a lecsepegtetett meggyet majd ráöntjük a kókuszos masszát.
A tortát további 20-30 percig sütjük.
Teljesen kihülve könnyebben szeletelhető.
hozzávalók a tésztához kikeverjük a tésztát
a tésztát formába öntjük töltelék hozzávalók
a tojásfehérjét hozzávegyítjük a
kókuszos masszához a tésztára meggyet rakunk
kókuszos masszával beborítjuk kész a torta
|