Sajtos-sonkás tekercs
Munkahelyen kérdezősködtem, mivel lehetne a rántott szeletet feldobni. Két ötletet is kaptam.
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj vagy comb szeletekre vágva
20 dkg trapista sajt
20 dkg sonka
foghagymakrém, só, (liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz)
Elkészítés:
A húsokat kiklopfoljuk, ha kell, sózzuk (a sonka ízétől függően) és a szebb darabokra egy darab sonkát, majd sajtot fektetünk. Feltekerjük, hústűvel összetűzzük és panírozzuk. Forró olajban lassan megsütjük hogy jól átsüljön.
A kisebb sarab húsokat bekenjük foghagymakrémmel (sózni nem kell) és úgy panírozzuk be. Őket is kisüssük.
Köretként rizs, petrezselymes- vagy törtburgonya illik.
a hússzeletre sonkát és sajtot helyezünk
felgöngyölés után panírozzuk
a kisebb hússzeleteket fokhagymakrémmel bekenjük
bő olajban kisütjük
tálaljuk
|