Elősször csináltam. A család kedvence lett!
Hortobágyi palacsinta - ahogy én csinálom
Sütsz kb.20 db vastagabb sós palacsintát
1 kg bármilyen húsból (az eredeti recept szerint borjú) pörköltet készítesz bő lével
Ha megfőtt a pörkölt szűrőkanállal kiszeded a húst belőle.Ledarálod.
Kb.450 g. tejfölből és kb.5 ek. lisztből habarást készítesz.A pörköltlevet visszaforalod, kiszedsz egy merőkanálnyit belőle, és elkevered a habarásba (hőkiegyenlítés).
Ha símára kavartad, beleforgatod a pörköltlébe és besűrűsödik.Kész a mártás.
A palacsintákat egyesével szétterítem, egy ek. mártással meglocsolom és egy-két ek. húst terítek rá.Háromszögbe hajtom, kicsit megnyomkodom.
Tálalás előtt a palacsintákat és a mártást is átmelegítem és tálaláskor a tányéron lévő palacsintára merek a mártásból.
a pörkölt húst ledaráljuk
a mártást egy tálba öntöm
a palacsintára rákenem a mártást és ráteszem a darált húst
tálalom
|