Tárkonyos becsináltleves
Szakácskönyvben keresgéltem mert nem tudtam mit kitalálni leves ügyben. Hát a tárkony....az valami csodás ízt ad neki.
Hozzávalók:
2-2 szál sárgarépa és zöldség
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj
2 csirkemell filézve
15 dkg gomba
3 csapott evőkanál delikát
1 tk őrölt bors
2 kis fakanál liszt
1 kis pohár tejföl
fél dl citromlé
2 evőkanál szárított tárkony
Elkészítés:
Apróra vágjuk a répát és a zöldséget. A hagymát kockára. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségekkel és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. 2 csirkemellet felkockázunk, és hozzáadjuk a zöldségekhez, beletesszük a gombát és megszórjuk a delikáttal, a borssal és a tárkonnyal.(Sózni nem kell). Puhára főzzük a hozzávalókat.Ha kell bele víz pótolhatjuk közben. Ha megfőtt , megszórjuk liszttel, összekavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet és felöntjük 2-2.5 liter vízzel.Összeforaljuk és kész.
a zöldségeket megdinszteljük
a mellet hozzárakjuk
tálaljuk
|