Ananász torta
Minden nagyobb ünnepkor ilyet csinálok és nem lehet megunni. Kiadós és finom.Igaz, kicsit drága, de megéri.
3 tojás
1 púpozott evőkanál liszt
fél citrom leve
1,5 dl ananászlé (2 kis doboz ananászkonzerv)
5dl tej (1,5 dl + 3,5 dl)
15 dkg cukor
12 dl tejszín
3 csomag hab fikxáló
1/2 dl gin vagy rumaroma
1/2 kg piaskóta
A tojásokat, a lisztet, a citromlevet 1.5 dl ananászlevet 1.5 dl tejet, 10 dkg cukrot kikavarok simára és gőz fölőtt sűrűre főzőm. Kihűtőm. A tejszínt a habfixáloval keményre verem. 2 kis doboz anananászkonzervet leszűrök, a kockára vágott ananászt belekeverem a főzöt krémbe, majd hozzávegyitem a felvert tejszínt.
A maradék 3,5 dl tejjel összekevertem a maradék ananászlevet, hozzáadok 1/2 dl gint vagy rumaromát. A piskótát beleforgatom a lébe és sorba lerakom a krémbe. Alul krém és felül krém legyen.
Fél napot állni hagyom.
megcsinálom a krémet
a krémbe keverem az ananászt
felverem a tejszínt
a tejszínhez keverem az ananászos krémet
rétegezem a krémet és a piskótát
igy néz ki
|