Stroganoff-ragu
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
10 dkg vaj
500 g főző tejszín
2 ek paradicsompüré
1 dl fehérbor
2 fej vöröshagyma
30 dkg uborka
2 ek mustár
Elkészítés:
A húst felszeleteljük. A vajon megpirítjuk a hagymát, ha kész keverjük hozzá az uborkát. Szedjük ki a hagymát és az uborkát a vajból tányérra. Tegyük a serpenyőbe a hús felét és piritsuk meg egy kicsit. Utánna kiszedjük és a hús másik felét is megpirítjuk. Ezután tegyük vissza az összes húst a serpenyőbe sózzuk meg és öntsünk rá 1 dl fehérbort (én ezt kihagytam), és 3-4 perc főzéssel párologtassuk el belőle az alkoholt. Keverjük bele az uborkás hagymát. Tegyük bele a paradicsompürét. Tejszínnel keverjük el a mustárt, öntsük hozzá és forraljuk össze.
Főtt rizzsel tálaljuk.
a húst feldaraboljuk
öszekeverjük a hagymát az uborkával
a húst megpirítom
összekeverjük a húst a hagymás uborkával
tálalom
|