Kráter sütemény
hozzávalók:
9 dl tej
2 cs.vaniliás puding
tésztához:
6 db tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
2 ek kakaópor
25 dkg liszt
1 cs.sütöpor
máz:
1 nagy pohár tejfől
3-4 ek. cukor
1 cs.vaniliás cukor
Először megfőzöm a pudingport a zacskón lévő előírás szerint,csak kevesebb cukorral.
(ne kevergessük, hogy egyben dermedjen meg, így könnyebb lesz majd adagolni.)
A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverem. A lisztet a kakaóporral, és a sütőporral elvegyítem, és a tejjel meg az olajjal együtt a tojásos masszához adom. A tojások fehérjét habosra verem, majd óvatosan a masszába forgatom. Egy nagy tepsit sütőpapirral kibélelek, beleöntöm a tésztát, és a pudingot vizezett kanállal egyenletesen elosztva, a tésztába szaggatom. Megsütöm.
Közben a tejfölt a cukorral és a vanilliás cukorral összekeverem, és a süti tetejét bekenem vele, majd pár percre visszateszem a sütőbe.
MEGJEGYZÉS: Muffinformában is süthető, nagyon finom, könnyű állagú süti.
Más ízü pudinggal és vaniliás tésztával is nagyon finom.
Esetleg a pudinghoz passzoló gyümölcsdarabokat is tehetünk bele.
tepsibe öntöm
a pudingot beleszaggatom
tetejére tejfölt simítok
ilyen lesz
|