Klasszikus recept a'la Ildikó :)
Töltött káposzta
HOZZÁVALÓK
80 dkg darált sertéshús
fél fej fokhagyma
2 db tojás
1 kk bors
2-2 kk színespaprika, majoranna és só
15 dkg félig főtt rizs
1 nagy fej vöröshagyma
2 kg savanyított káposzta + káposzta levél
ELKÉSZITÉS
A drált húst elkeverjük tojással, borssal, majorannával, piros paprikával. Megsózzuk, beletesszük a zsírban megdinsztelt hagymát, hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát és végül a félig főtt rizst.
Savanyúkáposzta levelekre halmozzuk a húst és össze göngyölítjuk. Egy lábas aljára, egy réteg káposztát terítünk, tetejére rakjuk a töltelék felét, majd megint káposzta és a maradék töltelék. Tetejét káposztával zárjuk és meghintjük pirospaprikával. Felöntjük annyi vízzel hogy elepje. Lefedve kb. 1 1/2 óráig főzzük, tejfőllel meglocsolva tálajuk.
A töltelék
A káposztára rárakjuk a tölteléket
A káposzta tálalva
|