Rántásos rétes
Hozzávalók:
70 dkg liszt
2 tojás
1 nagy tejföl
pici só
+ rántáshoz 10 dkg zsír és 5 fakanál liszt
1.verzió
A lisztet összedolgozzuk a tojással és a tejföllel. Pici sót teszünk bele.
Világos rántást készítünk . A tésztát kinyújtjuk és rákenjük a rántást. Feltekerjük mint a bejglit és 8 felé vágjuk. Hagyjuk egy kicsit megdermedni bennük a rántást és a cipókat gyúrás nélkül kinyújtjuk tepsi nagyságúra. Tölteléket halmozunk rá és feltekerjük, majd tepsibe tesszük. Sütés előtt megkenhetjük zsírral. Nálam 1 óra alatt megsült gázsütő 4 fokozaton.
2. verzió
A lisztet összedolgozzuk a tojással és a tejföllel. Pici sót teszünk bele.
Világos rántást készítünk . A tésztát kinyújtjuk és rákenjük a rántást. Összehajtogatjuk és összegyúrjuk. 8 részre osszuk. A cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk. Tölteléket halmozunk rá és feltekerjük, majd tepsibe tesszük. Sütés előtt megkenhetjük zsírral. Nálam 1 óra alatt megsült gázsütő 4 fokozaton.
Vajjal is lehet csinálni mind a két változatot (én még nem próbáltam). Ekkor a zsírt mindenhol vajjal helyettesítjük.
hozzávalókat tálba rakjuk
rántást készítünk
rákenjük a rántást
ráhalmozzuk a tölteléket
sütőbe tesszük
készen is van
.és nagyon finom
|