Frankfurti koszorú
Hozzávalók a piskótáhóz:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1 cs sütőpor
Hozzávalók krémhez:
2 cs vanilliás pudingpor
7 dl tej
5 ek kristálycukor
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
Elkészités:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat kikeverjük a cukorral. 3 ek lisztet és a sütőport beleszitáljuk. A fehérjéket habbá verjük és beleforgatjuk. Beleszitáljuk a maradék 3 ek lisztet. Jól elkeverjük. Egy koszorúformát (26 cm) kivajazunk,lisztezünk és a tésztát beleöntjük. Gáz sütö 3 fokozatán kb fél óra alatt megsül. Ha kész, pár percig sütőben pihentetjük majd kiborítjuk a formából. Ha meghült, éles késsel vizszintesen kétszer elvágjuk.
A krémhez a pudingot a kristályukorral és a tejjel elkészitjük,lehütjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a pudingot apránként beleforgatjuk, és jól összedolgozzuk. Az alsó két lapot megkenjük gyümölcslekvárral és a krém felével. A maradék krém egy harmadát félreteszük a diszitéshez ,a többivel bevonjuk a süteményt. A félretett krémet szinezhetjük, majd a tortával együtt a hűtőbe rakjuk. Ha a krém megdermedt, díszithetjük.
A piskóta megsütve és szeletelve
Megkenem az egyik lapot lekvárral, majd utánna rákenem a krémet.
A kész süti
Nagyon finom lett
|